Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Zofa Thinking Organic – Tulip, oblikovanje Neli Fatorič, izdelava Tapetništvo Luka Debevec
Zofa Thinking Organic – Tulip, oblikovanje Neli Fatorič, izdelava Tapetništvo Luka Debevec

Samo ena: Zofa za dekleta

Nežno rožnato zofo z imenom Thinking Organic – Tulip, ki je bila na ogled na Mesecu oblikovanja, je oblikovala industrijska oblikovalka Neli Fatorič, in sicer za kolekcijo Organic blagovne znamke Kauch Tapetništva Luka Debevec.

Kombinacija modernega in retra z ženskimi, mehkimi in čistimi linijami. Tako avtorica opiše obliko zofe, pri kateri je izhajala iz organskih oblik, konkretno iz tulipana. »Ta cvet ima poleg preproste, a dovršene in graciozne oblike tudi veliko zanimivih simbolnih pomenov. Pomeni popolno ljubezen, samozavest, domišljijo, optimizem, večno življenje in je znanilec pomladi,« pojasnjuje industrijska oblikovalka, ki sicer oblikuje notranjost ultralahkih in športnih letal. Zofa je po njenih besedah namenjena bolj ženski populaciji, zato so za prvi prototip izbrali tudi umirjen rožnat odtenek blaga z manjšimi detajli, ki odvisno od svetlobe prehajajo v zemeljski, rjav odtenek.

»Ženska energija je skrbna, intuitivna, nežna, romantična in čustvena, zofa pa vse to uteleša in predstavlja izdelek, s katerim je mogoče vzpostaviti stik s to energijo in opozoriti nanjo. Ta je v današnjem času vse prepogosto preveč razpršena in zapostavljena,« razmišlja oblikovalka, ki je za omenjeno tapetništvo oblikovala tudi tabureje i-Cube, predstavljene na Top idejah na ljubljanskem sejmu Ambient. Zdaj jo, kot pravi, poleg drugih projektov v domači garaži čaka pilotska kabina češkega letala, ki potrebuje novo, sodobno zasnovo.

Arhiv revije Deloindom+.

Aleksandra Zorko