Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Na prodajni razstavi Pop-up Jadran v Piranu bo sodelovala tudi oblikovalka Nika Stupica. - Foto: arhiv oblikovalke
Na prodajni razstavi Pop-up Jadran v Piranu bo sodelovala tudi oblikovalka Nika Stupica. - Foto: arhiv oblikovalke

Pop-up Jadran

V petek, 1. avgusta 2014, bo za mesec dni v galeriji Meduza 2 v Piranu odprl svoja vrata Pop-up Jadran. Na tokratni prodajni razstavi bo sodelovalo 48 slovenskih oblikovalcev s svojimi kolekcijami izdelkov.

Pop-up dom, ki je prvič zaživel leta 2012, je nastal na pobudo Oblikovalskega kolektiva Rompom in drugih mladih slovenskih ustvarjalcev s področja oblikovanja. Namen projekta je bil, kot so takrat povedali pobudniki projekta, da s skupno vizijo in v skupnem prostoru nastopijo s ponudbo oblikovno in tehnološko dovršenih izdelkov lastne proizvodnje. Tako imajo izdelki večji potencial in omogočajo jasen pregled nad kakovostjo sodobnega domačega oblikovanja ter dolgoročno pomenijo uveljavitev slovenske kreativne industrije kot pomembnega dela kulture in gospodarstva. Projekt so že takrat popestrili z različnimi dogodki in druženji: z brezplačnim arhitekturnim svetovanjem, kulinaričnimi dogodki, glasbenimi večeri, predavanji.

S Pop-up domom so slovenski ustvarjalci in oblikovalci nadaljevali tudi konec preteklega leta, v nekoliko drugačni podobi – v obliki enomesečne trgovine z več kot 100 oblikovalskimi izdelki 60 mladih ustvarjalcev v prvem nadstropju Tobačne ulice 5. Rdeča nit projekta je bila»coworking«, to je skupinski delovni prostor, ki omogoča medsebojno povezovanje.

Pozneje so sodelovali tudi na razstavah v tujini, in sicer v Benetkah v galeriji AplusA in v Milanu na razstavi Ventura Lambrate v okviru milanskega tedna oblikovanja.

A. Z.