Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Trajnice Strgar
Foto: Trajnice Strgar

Vrtnarije s trajnicami odpirajo vrata

Kljub sivemu nebu marčni dnevi gotovo razveseljujejo srce tistim, ki se smukajo okrog gred s trajnicami. Izpod ostankov zasušenih silijo na svetlo sveži poganjki neverjetnih odtenkov. Kdor je prepričan, da je zelena ena, celo da jih je pet, se zelo moti, zelenih je natanko toliko, kolikor je pred našimi očmi prebujajočih se vrst trajnic. Čas je torej goden, da svoja vrata odpro tudi vrtnarije, ki jih pri nas gojijo.

Že 1. marca so odprli vrata v vrtnariji Trajnice Golob Klančič v Vitovljah nad Šempasom, od koder imajo s prisojnega pobočja lep razgled nad dobršnim delom Vipavske doline. Informacije o ponudbi si lahko ogledate na njihovi spletni strani

Odprti so tudi pri Trajnicah Strgar v Črnučah v Ljubljani, kjer lahko občudujete cvetoče telohe, narcise in nekatere zanimive pozimi cvetoče grme, kot je nepozebnik na fotografiji. Da bi vrt in rastline v tem letnem času bolje spoznali, vas v soboto, 19. marca, ob 10. uri vabijo na prvo predavanje v letošnji sezoni, ki bo potekalo na prostem, na primerih vzorčnih gred in matičnih nasadov. Tema bo sajenje, izbiranje in oskrba trajnic na začetku pomladi. Predavanje je prvo v seriji brezplačnih, na sezono vezanih predavanj, ki so namenjena vsem, ki jih zanimajo zanimive trajnice in želijo vedeti kaj več o tem, katere vrste sadimo skupaj, da bi imeli lepe cvetlične grede skozi vse leto. Več o datumih letošnjega cikla sobotnih predavanj in o ponudbi lahko preberete na spletni strani vrtnarije.

Prav tako v Ljubljani, na Rudniku, pa je danes, v sredo, 16. marca, odprla vrata Vrtnarija Carniola. Več o ponudbi lahko preberete na njeni spletni strani.

Vse tri vrtnarije so odprte tudi ob sobotah.

 

J. B.