Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Vitiligo

Vprašanje

Sin je zbolel za to boleznijo pred dvema letoma. Zdravil ni, bolezen pa se širi zelo hitro. Hodi na preglede k dermatologu, a razen kreme (ta nič ne pomaga) ne dobi ničesar. Najhuje je, da se je bolezen pojavila prav na obrazu. Seli se že v lasišče in tam, kjer ni pigmenta, so beli lasje. Sin je star 20 let in ne predstavljam si, kako bo čez nekaj let. Prosim vse, ki imate izkušnje s to boleznijo oziroma poznate koga, ki bi bolezen ustavil, da to sporočite.

Odgovori

1

Pozdravljeni, vitiligo naravno kremo lahko kupite na naslovu spodaj. Je naravna in zelo učinkovita, tako da bo mladenič lahko vsaj delno omilil svoje težave. Veliko uspeha mu želim.

GOOD-BYE Vitiligo-Dubai | www.vitiligonatural.com
100%Guaranted Result Just A Month ! Only $ 34 + Free Shipping WorldWide

dunja (preko spletne strani)
2

Svetujem, da se obrne na zdravilni center Medin. Tam se ukvarjajo z različnimi alternativnimi metodami zdravljenja in sigurno se bo tudi zanj našla primerna. Z njimi sicer nimam izkušenj, sem se pa veliko zanimala o metodah, ki jih uporabljajo in bila pozitivno presenečena nad rezultati.

Tina (preko spletne strani)
3

Težave z vitiligom so me pestile več kot 30 let. Dokler človek ne zna prisluhniti svojemu telesu, se stanje ne more izboljšati, niti s kremami niti z B kompleksom. Spremeniti je potrebno v prvi vrsti prehrano in življenski slog na splošno. Za več informacij lahko napišete vaše kontaktne podatke.

Manja (preko spletne strani)
4

Manja, vaše izkušnje bi tudi meni prišle prav, saj se tudi v naši družini spopadamo z vitiligom. Če jih boste pripravljeni deliti z mano, sem dosegljiva na 040 89 12 12.

maja (preko spletne strani)
5

Pozdravljeni,

če Vam moje večletne izkušnje na tem področju pridejo prav, me lahko kontaktirate. Z veseljem Vam bom pomagala po najboljših močeh. Lahko pa Vam povem, ker gre za mlado osebo, je vse še rešljivo. Nič ni izgubljenega.

Z lepimi pozdravi, Urška.

URŠKA FALLER (preko spletne strani)
6

Pozdravljeni Manja in Urška,
ali mi lahko svetujete kako pozdraviti vitiligo? pišite na mail erika.tavcar@gmail.com, najlepša hvala.

Erika (preko spletne strani)
7

Spoštovani,
tudi mene zanima, kako se znebiti vitiliga, ki je bil letos še posebno "radodaren".
Rada pa bi vedela, ali se vama je povrnil pigment, ali se je bolezen le ustavila.
Moj kontakt: vanda.femc@gmail.com

Hvala in srečno!

Vanda (preko spletne strani)
8

Lep pozdrav Manja in Urška
Tudi jaz imam velike probleme zaradi te bolezni. Stara sem 18 let in me vitiligo zelo moti. Hodila sem k dermatologu in mi je predpisal razne kreme vendar niso imele velikega učinka. Vitiligo imam po obrazu, vendar zelo opazen in moteč. Prosim vaju za pomoč, kakršnekoli informacije ali rešitve bi bila vesela. Kontaktirata me lahko na mail: sarchi.1996@gmail.com. Hvala že vnaprej

sara (preko spletne strani)
9

Pozdravljeni!

Tudi sama imam 6 let težave z vitiligom.Prosim Vas za pomoč, saj so težave v poletnih mesecih zelo moteče. Moj kontakt:verica.oblak@gmail.com

najlepša hvala!

Vera (preko spletne strani)
10

Lahko še meni? Zahvaljujem že v naprej.

Semir.lemes@gmail.com

Semmko (preko spletne strani)
11

Pozdravljeni!

Tudi sama se že več leto mučim z vitiligom. V začetku je bila samo en mali beli otoček, sedaj se je pa zelo razširil in ga je vsako leto več. Največ ga je po rokah, posebej od zapestij navzdol, po gornji strani dlani in prstih. Posebej poleti je zelo moteč, zato se odpovem morju, čeprav zelo težko. Osebni zdravnik mi je rekel, da je zdravljenje vitiliga že vnaprej obsojeno na neuspeh. Dermatolog mi je sicer predpisal neko kremo, ki pa nič ne pomaga

Ali ima kdo kakšen drug nasvet? Kako zaustaviti to nadlogo? To, da bi se pigment povrnil tam, kjer je že izginil verjetno tako ni mogoče.

Najlepša hvala.

Moj kontakt: hermina.hernah@siol.net

Hermina (preko spletne strani)
12

Spoštovana ga. Manja, tudi sama se že več kot 10 let mučim z vitiligom. Vaše izkušnje bi tudi meni prišle še kako prav..
Najlepša hvala
Moj kontakt: Smolej.Jana@gmail.com

Jana (preko spletne strani)
13

Fant ima vitiligo slabi 2 leti. Najbolj ga je motil kar velik bel "flek" na čelu, zraven tega ima manjše flekce še pri očeh, pri ustnici, na notranji strani stegen, na prstih, pod pazduho in na kolenih - se kar hitro širi; zato sem prebrskala veliko literature na to temo, tako naše kot tuje. Zasledila sem, da bi naj pomagalo mazanje obolelih predelov s kokosovim oljem. Maže se komaj dobra dva tedna, vsak dan zjutraj in zvečer in rezultati so že kar očitni - predvsem na tistem najbolj motečem fleku na čelu. Pred uporabo kokosovega olja je bil flek skoraj čisto bele barve, zdaj je obarvan roza, torej se nekaj dogaja. Prej je bil en velik bel flek, zdaj so samo še manjše bele lise, zraven teh pa so lise kožne barve. Drugje še vidnih rezultatov ni, bi pa naj bilo zdravljenje s kokosovim oljem zelo dolgotrajno, pri večini se prvi rezultati pojavijo komaj po pol leta uporabe ali več. V nekaterih primerih olje samo ustavi širjenje bolezni, v nekaterih primerih bolezen tudi (vsaj nekoliko) pozdravi (tako navaja večina literature), kar se dogaja tudi pri fantu. Uporablja Cobio kokosovo olje http://www.cobio.si/izdelki/malaita/ . Ampak verjetno je važno samo to, da je olje ekstra deviško, hladno stisnjeno in ekološko pridelano. Naj povem še, da je uporabljaj kremo, ki mu jo je predpisal dermatolog in ni pomagala čisto nič, prav tako je poskusil z oljem, ki mu ga je predpisal zdravilec, pa tudi ni pomagalo. Kokosovo olje je edino, ki mu dejansko daje vidne rezultate.

L (preko spletne strani)
14

Pozdravljeni!

Tudi sama imam na žalost Vitiligo že 5 let. To leto se je razširil. Vaše izkušnje bi mi prišle zelo prav. Hvala za pomoč.
Goga

Gordana (preko spletne strani)
15

Za odpravo vitiliga uporabimo korenino hrena, ki ga zmeljemo v mesoreznici in ga prelijemo s kropom v razmerju 1:3. Pripravek pustimo mirovati dve uri, premešamo in uporabimo kot mazilo za bele lise na koži.

Drugi recept je takšen: dve žlici svežega korenčkovega soka pomešamo z žličko dobrega olivnega olja. S to mešanico mažemo prizadeta mesta trikrat na dan. Po petnajstih minutah namazano mesto speremo s toplo vodo ali čajem iz njivske preslice. Prizadetih mest nato ne smemo izpostavljati soncu, da ne dobimo opeklin.

Štefan (po elektronski pošti)
16

Bralki Gordani svetujem, naj si prebere knjigo Priročnik MMS, Zdravje v lastni odgovornosti, avtorice dr. Antje Oswald. Želim ji veliko uspeha.

Ksenija (po elektronski pošti)
17

Pozdravljeni,

tudi sama se bojujem s vitiligom in vas prosim za kakšen nasvet Manja in bi bila zelo hvaležna.
Hvala, tanja.sauperl12@gmail.com

Tanja (preko spletne strani)
18

Pozdravljeni,

tudi jaz se že več let borim z vitilogom, ki se žal izredno hitro širi zato se obračam na vas Manja, če lahko tudi meni napišete na e-mail kakšen je vaš recept.

Zelo bi vam bila hvaležna.

LP, Janja

Janja (preko spletne strani)