Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kalcinacija v rami

Vprašanje

Imam kalcinacijo in vnetje v rami, zato prosim bralce za nasvet, kako si pomagati. S kakšnimi domačimi pripravki (če sploh obstaja kaj), bi lahko zmanjšala bolečine.

Odgovori

1

Nekaj časa so mi pri kalcinaciji v rami pomagali obkladki domačega kisa in ledu, ki sem jih izmenično polagala na boleči del. Začasno mi je pomagala tudi ultrazvočna terapija, na koncu pa sem se morala odločiti za operacijo.

Ana z Loške planote (po običajni pošti)
2

Meni je zelo pomagalo ribje olje v kapsulah - se dobijo v vsaki lekarni.

uLI (preko spletne strani)
3

Če mi je bilo zares hudo, sem lokalno hladila z ledom in analgoantirevmatiki. Potem sem morala k fiziatru. Dvakrat v različnih presledkih so ponovili po dve blokadi, in ker ni pomagalo, so me poslali na terapijo ESWL z UZ-razbijanjem (drobljenjem) kalcinata v Diagnostičnem centru Bled. Imela sem štiri take terapije, vsakokrat 3000 udarcev do jakosti, kolikor prenesete bolečin. Tako sem se po sedmih letih rešila bolečin zaradi kalcinacij.

Marija (po elektronski pošti)
4

Dekalcinacijo ožilja in mehkih tkiv sem po infarktu izvajal s sodobnimi zdravili iz USA in to v obliki kapsul, kasneje svečk in nazadnje najbolj elegantno z kapljicami. Terapija traja 42 dni - 5x dnevno 14 kapljic zmešanih s sokom ali destilirano vodo. Potem sledi jemanje mineralov, vmes pa se jemlje še e in c vitamin v kapsulah. Tovrstna terapija potem traja lahko doživljenjsko in to tako, da vzameš 1x tedensko 14 kapljic zdravila. Če vas zanima, me pokličite na 051 641 730. L.P. Franc

franc (preko spletne strani)
5

Sama sem imela enake težave. Kalcij se mi je kar nekaj let vztrajno nabiral v levi rami. Ker sem imela bolečine, zlasti ponoči, se je ortoped odločil najprej za terapijo z ultrazvokom in pozneje, ko so bile bolečine že skoraj neznosne, za blokade (injekcije). To je pomagalo približno tri mesece in zgodba se je ponovila. Po približno letu blokad na vsake tri mesece se je zdravnik odločil za operacijo. V obdobju, ko sem čakala na termin za operacijo moje leve rame, sem zaradi lajšanja bolečin odšla v Dolenjske Toplice. Tam sem imela ustrezno fizioterapijo in naučili so me določenih vaj, ki sem jih tudi pozneje, po odhodu iz zdravilišča, sama opravljala doma. Po nekaj tednih so bolečine v celoti izginile, rama pa je postala stoodstotno gibljiva. Operacija ni bila potrebna, ker se je dejansko pri rentgenskem slikanju ugotovilo, da je leva rama popolnoma čista, o kalcinacijah ni bilo sledu. In še zdaj, od tega je več kot pet let, je moja rama popolnoma zdrava. Res pa je, da vsak dan telovadim, kar pa je najmanjši problem. Bralki toplo priporočam, naj poišče strokovno podkovanega fizioterapevta, najbolje v kakšnih toplicah, ki jo bo ustrezno podučil, kako si lahko na zelo preprost način pomaga sama z malo dobre volje.

Simona (po elektronski pošti)
6

Jaz sem si pomagala z magnezijevim kloridom, preverjeno tudi pri uradni medicini in farmacevtih glede tveganih učinkov. Kupi se v lekarni, a ga nimajo povsod. Pozanimajte se, pa na enega od brskalnikov vtipkajte geslo magnezijev klorid in izvedeli boste več. Pa vsakodnevna telovadba! F.

Franceska (preko spletne strani)
7

Imam nasvet glede kalcinacije. Verjemite, da pomaga, vendar moraš biti dosleden. Težave sem imela dve leti, preden sem se jih znebila. Pijte čimveč limonade, lahko tudi samo limono, če vam želodec to dopušča. Dajajte si limonine obkladke na obolelo mesto, in sicer: ves ta postopek se dela zvečer, preden greste spat – na gazo stisnite sok limone in to položite na mesto, kjer se nabira kalcij, ovijte s kuhinjsko folijo in čez to oblecite nekaj toplega. To morate ponoviti 50-krat, in sicer pet noči, potem sledi petkrat premor. Lahko tudi tri noči pa trikrat premor, pomembno je, da to naredite 50-krat. Ker se koža zelo rada vname na tem mestu, je dobro, da jo čez dan mažete s kakšno kremo, da se malo pomiri. Ta nasvet sem dobila od bioenergetika. Poleg tega sem hodila v zdravstveni dom (fizioterapija) na ultrazvok.

V Ljubljani v Mostah – dvorec Sela na Zaloški 69 – pa se ukvarjajo z drobljenjem kalcija. Te metode nisem uporabila, ker sem hotela poskusiti najprej naravni način in mi je uspelo.

Maruša (po elektronski pošti)
8

Bralko Simono prosim, naj pojasni, kakšne vaje so ji priporočili v Dolenjskih Toplicah. Prosim, da pokliče tel. št. 031/259 257.

Barbara iz Celja (po običajni pošti)
9

Mene pa zanima, če bi mi lahko gospa Maruša natančneje opisala postopek z limoninimi obkladki, in sicer kolikor sem razumela potrebujemo vsak večer sok ene (ali več?) ožete limone in to npr. počnemo od ponedeljka do petka in v sob. in ned. naredimo premor. Postopek ponovimo, dokler to ne naredimo petdesetkrat?

Ania (preko spletne strani)
10

Moram povedati svojo zgodbo. Aktivno tečem že cca 13 let. Udeleževal sem se vleliko tekmovanj. Pred tremi leti sem pri šprintu dobil bolečine v kolenih. Kolena som bila vroča in sklepi so špikali. To se je vleklo približno 3 leta, tako da sem tek odpisal. Potem sem kolesaril, pa še to bolj nežno. Pred dvemi meseci sem izvedel za recept. Bolečine so prenehale kot bi odrezal. Recept je sila enostaven: vsako jutro, ko vstaneš, pomočiš oslinjen prst v solnico do prvega členka in ga daš v kozarec navadne vode (cca 2- 3 dcl). Zmešaš in popiješ. To delaš cca 1 mesec. Sol je navadan kuhinjska. Sicer mi ni jasno, kako to pomaga, verjetno gre za kakšano kemično reakcijo med slino in soljo. Meni je pomagalo, da so težave popolnoma izginile in sedaj tečem, kot prej.

frenk (preko spletne strani)
11

preizkusen recept za kalcinacijo rami: Vogel,arnika gel 3 x dan, magnezijevo olje,kapsule ribjega olja Morepa + kurkumin meriva, bromelain, probiotiki, vroc tus koliko zdrzite po rami in malce gibanja,...ob vsem tem v 5 dneh roka postala gibljiva v ramenskem predelu in skoraj brez bolecin.meni je pomagalo.

mimi (preko spletne strani)
12

Z vami bi rada delila svojo zgodbo, saj se mi zdi, da se to vedno pogosteje dogaja. Prav tako se nanaša na bolečine v rami, zato sem dodala svoj zapis. Pred časom sem namreč imela bolečine v levi rami, ki so se pojavile takorekoč čez noč. Po nekaj dneh sem šla k zdravniku, ki pa mi ni dal napotnice, ker sem po njegovem samo malo zaležala ramo. Po nekaj tednih mučenja sem šla samoplačniško na UZ rame. Tam smo mi potem vse lepo razložili kaj in kako, nato sem šla nazaj k svojemu zdravniku, ki mi je potem moral dati napotnico za specialista.

Hanna (preko spletne strani)