Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Stilska osvežitev: Šolarjeva soba

Sedemletni Noah si deli sobo s triletno sestrico. Ker je že šolar, bi starši radi prostor prilagodili temu. Sestrica bo dobila svojo sobo, tako da bo imel on več prostora za igranje in pisanje domačih nalog. Staro posteljo in omare bo najprej uporabljala sestrica, Noah pa bo potreboval novo posteljo, omaro, pisalno mizo in več prostora za shranjevanje knjig.

Problem

Sobica ima veliko okno in vrata na balkon, ki pa so v isti liniji kot vhod v sobo. Zato je sobo težko opremiti za dva, razen če bi vanjo postavili pograd. Trenutno je v njej precej gneče, saj je poleg Noahovega pograda v sobi še postelja njegove sestrice in tako skoraj ni prostora za igro. Poslikava je prikupna, vendar jo je fant že prerasel. Pogrešamo preprogo, saj se otroci radi igrajo na tleh.

Rešitev

Predlagamo klasično skandinavsko črno-belo barvno kombinacijo interierja s posameznimi barvitimi poudarki. Še najbolj izstopa petrolejsko modra barva, ki smo jo izbrali za mehko okroglo preprogo ter namizno svetilko. Vse stene bi prepleskali z belo, le steno ob vzglavju postelje smo prekrili s preprosto grafično črno-belo tapeto z dežnimi kapljicami. Namesto klasične prosojne predlagamo rimsko (gubano) zaveso iz črno-belo progastega bombaža. Ob okno smo postavili pisalno mizo, da bo imel Noah dovolj svetlobe za učenje. Pohištvo iz vsem dobro znane švedske trgovske hiše je preprosto in cenovno dokaj ugodno, predvsem pa primerno za malo starejšega fanta. Nova postelja je nizka in ima dva predala za shranjevanje. Na steno nasproti okna oziroma nad posteljo lahko namestimo dve izmed obstoječih kvadratnih polic, ena, tista z vratci, pa bi lahko nadomestila nočno omarico. Nova garderobna omara je bela in podobnih mer kot prejšnja. Popestrimo jo lahko z dekorativno nalepko, predlagamo ljubko superherojsko in superfantovsko. Knjižna omara je ožja od garderobne, kar je tukaj še posebno primerno, saj je zid ob balkonskih vratih širok le 40 cm. V spodnje kvadratne niše knjižne omare lahko potisnemo pisane kartonske škatle, v katere se skrijejo drobne igračke. Predlagana omara ima dvoje vratc, ki se lahko dokupijo. Pisalna miza ima predal in ob strani še dodatni prostor za shranjevanje knjig. Steno, ki je oblečena v tapeto, lahko okrasimo z Noahovimi risbicami, ni nujno, da so v okvirju ali pripete z risalnim žebljičkom. Za pritrjevanje risbic je zelo primeren trak washi, ki deluje dekorativno, ne pušča pa sledi. To je še toliko bolj primerno, saj risbice pogosto menjamo. Predlagamo tudi kakšen simpatičen plakat, tukaj iz spletne trgovine Etsy, kjer najdemo veliko zanimivih in cenovno dostopnih izdelkov mladih oblikovalcev z vsega sveta. V otroški sobi potrebujemo veliko igrivih blazin, ki jih namestimo na posteljo, da bo še bolj vabljiva. Kmalu bodo tako ali tako pristale na tleh ali pa bodo prišle prav za bitke.