Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Na ogled najlepši bonsaji v Evropi

Od petka, 11. maja, do nedelje, 13. maja, si v Hotelu Mons v Ljubljani lahko ogledate najlepše bonsaje v Evropi.

Obiskovalci bodo lahko spoznali, da so bonsaji več kot le mala drevesa v posodah in da so dejansko prava umetniška dela. Konvencijo bo spremljal bogat spremljevalni program, saj bo ob razstavi potekalo tudi tekmovanje novih talentov iz vseh držav članic v oblikovanju bonsajev, na demonstracijah pa bosta veščine oblikovanja bonsajev prikazala dva svetovno priznana in uveljavljena mojstra - Britanec Kevin Willson in Italijan Salvatore Liporace. Poleg tega je evropska konvencija tudi družaben dogodek, na katerem bonsajisti iz vseh dežel lahko izmenjajo svoje bogate izkušnje. Pred razstavnim prostorom bodo obiskovalcem na voljo tudi prodajna mesta, kjer bo moč kupiti vse za bonsaje - od orodja, bonsajev, posod do žice in ostalega materijala.

Vsakoletno mednarodno razstavo bonsajev in suisekijev vsako leto organizira druga država članica Evropske bonsajske zveze (EBA) in Evropske suisekijske zveze (ESA) pod okriljem domačih bonsajskih organizacij. Tokratno konvencijo, že 28. po vrsti, bo organiziral Slovenski bonsaj klub v Ljubljani. Konvencija predstavlja enega bolj pomembnih dogodkov oziroma razstav bonsajev v evropskem prostoru. Na njej se z najboljšimi bonsaji ter suisekiji predstavijo vse države članice EBA in ESA, zato je tako enkrat letno moč na enem mestu videti najlepše bonsaje v Evropi.

Cena dvodnevne vstopnice, ki vključuje razstavo in ogled demonstracij, je 15 evrov, enodnevna stane 10 evrov. Vstopnice je mogoče kupiti neposredno na prizorišču.

K. Ž.