Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Jure Eržen/Delo
Foto: Jure Eržen/Delo

Ljubljanska Snaga tudi letos s popustom uporabnikom

Ljubljanska Snaga je tudi letos pripravila količinski poračun za svoje uporabnike. Ti bodo tako v teh dneh v povprečju deležni 60-odstotnega vračila decembrske položnice. Za poračun je zaslužno boljše ločevanje od predvidenega oz. manj odpadkov v črnih zabojnikih, kar za uporabnike pomeni manjše stroške, so danes sporočili iz Snage.

Snagi vračilo denarja omogoča uredba o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja. Pri oblikovanju cen javnih služb se upoštevajo načrtovane količine opravljenih storitev in načrtovani stroški ter prihodki izvajalca za naslednje obdobje.

"Vnaprej predvideno in izračunano pa se lahko razlikuje od realnega stanja, zato smo dolžni za vsakega uporabnika posebej ugotoviti količino preveč ali premalo zaračunanih odpadkov," so poudarili in ocenili, da se je uredba izkazala kot dobra zakonodajna rešitev, ki deluje v prid vseh deležnikov.

Snaga je tako v številnih primerih ugotovila razlike, zato bo uporabnikom v povprečju vrnila 60 odstotkov decembrske položnice.

"Ker smo upravičenost do poračuna oz. vračila preverjali za vsakega uporabnika posebej, znesek poračuna ni enak za vse uporabnike - pri nekaterih je višji od decembrske položnice (Snaga vrne razliko na TRR), pri nekaterih pa nižji (poračun odštejejo od položnice in plačajo razliko)," so še pojasnili.

Snaga zbira odpadke na območju Mestne občine Ljubljana in devetih primestnih občin: na območju Brezovice, Dobrove- Polhovega Gradca, Dola pri Ljubljani, Iga, Horjula, Medvod, Škofljice, Velikih Lašč ter Vodic.

K. Ž./STA