Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Zelena dvorana v Postojni bo manj potratna

Zelena dvorana v Postojni bo kmalu dobila novo podobo. Objekt bo namreč temeljito preurejen, toplotno dodatno zaščiten z novo izolativno fasado in novim izolativnim stavbnim pohištvom ter akustično primeren za izvajanje vseh dejavnosti dvorane in medgeneracijskega centra. Vrednost naložbe je 700.000 evrov. Glavnino denarja je zagotovila občina, 85.000 evrov pa Fundacija za šport Republike Slovenije.

Rekonstrukcijska in druga dela pokritega balinišča oziroma Zelene dvorane, ki ni več ustrezal svojemu namenu, predvsem pa je bil močno energijsko potraten, so se začela že oktobra lani. Obstoječi objekt je bil zgrajen konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja, z deloma zidano in delno montažno konstrukcijo. S svojo zasnovo, lego in velikostjo je že pred začetkom prenove presegal dejavnost zgolj pokritega balinišča. Ko bodo končana vsa dela, bo omogočal športno vadbo več športnih panog in tekmovanja v balinanju.

»Ločeno, a povezano s športnim delom objekta, bo urejen tudi del za medgeneracijsko druženje in aktivno preživljanje prostega časa. Mesto in občina bosta tako dobila center, namenjen vsem generacijam,« je povedal Igor Marentič, župan občine Postojna. Z rekonstrukcijo in dozidavo so namreč začrtali povsem novo funkcionalno shemo, ki bo omogočala sočasno delovanje več interesnih skupin. Dvojnost objekta bo po Marentičevih besedah poudarjena z dvema ločenima vhodoma (za medgeneracijski center in za balinarsko dvorano) na severovzhodnem vogalu jugovzhodne fasade: »Ob v vhodu v medgeneracijski center bo ob obstoječem stopnišču še osebno dvigalo za neoviran dostop v nadstropje, kjer sta manjša dvorana za vadbo in nastope ter večnamenski prostor za medgeneracijsko druženje in aktivno preživljanje prostega časa.«

Prenove Zelene dvorane pa bodo veseli tudi uporabniki javne kuhinje, ki sicer v nekoliko okrnjeni obliki že deluje v njej. »Po prenovi bodo prostori primerni tudi za to, da bodo uporabniki javne kuhinje hrano lahko tukaj tudi pojedli,« je povedal župan in dodal, da je občina za projekt rezervirala 40.000 evrov na leto.

K. Ž.