Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Stol Corallo, oblikovanje brata Campana, 2004 - Foto: Peter Giodani
Stol Corallo, oblikovanje brata Campana, 2004 - Foto: Peter Giodani

Pred zaključkom razstave še strokovno vodstvo

Ob zaključku razstave Samo za moje oči/ Zbirka sodobne umetnosti in oblikovanja VJP, ki je na ogled v 11. nadstropju nekdanjega hotela Slavija v Mariboru, bosta v soboto, 1. junija ob 11. uri, po razstavi vodila lastnik zbirke in arhitekt Vasa J. Perović ter kustosinja in arhitektka Maja Vardjan.

Ob tem bosta govorila o zbirki sodobnih umetniških del in oblikovanja z zornega kota zasebnega zbiratelja in kustosa. V zbirki VJP, ki nastaja zadnjih 20 let, najdemo svetovna imena vizualne umetnosti in oblikovanja od 70-ih let do danes. Obsega več kot 150 del avtorjev iz Evrope, ZDA, Južne Amerike in Azije, kot so Martin Kippenberger, Bob in Roberta Smith, Angus Fairhurst, David Shrigley, Do Hu Suh, David Byrne, Alejandro Cesarco, Belgijec Kris Martin, Alexander Gutke in Alicja Kwade. Zbirko oblikovanja tvorijo raznoliki izdelki svetovno znanih imen oblikovanja, kot so Gerrit Rietveld, Dom van der Laan, Ettore Sottsass, Andrea Branzi, Peter Traag, Gijs Bakker, Lucas Maassen, Shiro Kuramata in Pierre Charpin.

Več o omenjeni razstavi si lahko preberete tudi v novi številki revije Deloiondom+.

A. Z.