Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Luč iz tulipanov

Pomlad je pred vrati. Čez nekaj tednov bomo lahko občudovali prve vrtne cvetlice, za zdaj pa si jih lahko privoščimo v šopkih in lončkih. A če si želite večno pomlad v svojem domu, bo svetilo, narejeno iz tulipanov, kot nalašč za vašo jedilnico.

Pri italijanskem podjetju VG, ki izdeluje luksuzna svetila in pohištvo, so si zamislili prav poseben lestenec. Izdelan je namreč iz umetnih cvetočih tulipanov, ki so pripeti na strop, med njimi pa se skrivajo svetlobni viri, to so LED-svetila iz muranskega stekla. Rožnato obarvani tulipani pod stropom delujejo kot cvetlična greda, ki bo pritegnila veliko pozornosti. Lestenec so poimenovali Flower Power. Kot pravijo v podjetju VG, ustanovljenem leta 1991 v italijanskem Trevisu, je lestenec oda pomladi, saj predstavlja nekakšno prebujanje narave, hkrati pa v prostor vnaša barve. Po želji naročnikov pa ga lahko izdelajo tudi s katerimi drugimi cvetlicami.

Lestenec Flower Power bodo premierno predstavili na sejmu svetil Euroluce v Milanu, med 4. in 9. aprilom 2017.

A. Z.