Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: arhiv podjetja Marles
Foto: arhiv podjetja Marles

Marlesov dan odprtih vrat v Ljubljani

To soboto, 2. aprila, med 10. in 16. uro Marles vabi na dan odprtih vrat visokoučinkovite nizkoenergijske hiše VIVA 134 v Ljubljani.

Hiša je primer uporabe po meri preoblikovane tipske okolju prijazne gradnje, ki je hkrati spoj dovršene arhitekturne zasnove in popolne prilagoditve potrebam in željam lastnikov. Svojevrstna mera posebnosti in skrbnosti pri umestitvi hiše na lokacijo za popolno zlitje z okoljem je bil cilj, ki so mu sledili do realizacije. Toplotna črpalka, za katero so pridobljena nepovratna finančna sredstva Eko sklada, zagotavlja izjemno nizke stroške ogrevanja in zdrave življenjske pogoje. Gradbeni materiali, uporabljeni pri gradnji hiše, p sledijo načelom trajnostne gradnje, saj nudijo izredno zdravo ter prijetno bivalno ugodje.

Obiskovalcem bodo ob dnevu odprtih vrat na voljo tudi strokovnjaki in arhitekti, ki bodo brezplačno odgovarjali na vprašanja v zvezi z gradnjo, konstukcijskimi sistemi, novostmi in inovacijami, ogrevanjem in prezračevanjem nizkoenergijskih, visokoučinkovitih in pasivnih hiš.

Ogled hiše je brezplačen, se je pa nanj potrebno predhodno prijaviti.

K. Ž.