Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Kuhinjski pripomočki za otroke

Danski oblikovalki Josefine Bentzen in Charlotte Skak sta oblikovali kuhinjske pripomočke, ki so namenjeni otrokom od četrtega do sedmega leta starosti. Z njimi naj bi na varen način pritegnili najmlajše k sodelovanju pri pripravi hrane. Kuhinjski pripomočki so v celoti izdelani iz gume.

Znano je, da so obroki hrane, pri katerih se zbere vsa družina, zdravi, k večji povezanosti in druženju pa naj bi pripomogla tudi družinska kuhanja, pri katerem sodelujejo vsi člani, tudi otroci. Po raziskavi, ki so jo naredili na Danskem, le pet odstotkov otrok sme pomagati pri tem. In prav zato sta oblikovalki izdelali pripomočke, ki naj bi spodbujali k skupni pripravi hrane tudi otroke, in bi morda po tem, ko so skuhali svoj brokoli, tega tudi pojedli.

Pisani pripomočki, kot so deščica za rezanje, nož, lupilec zelenjave in sadja, skleda in zaščitno držalo za zelenjavo, so izdelani v privlačnih zelenih, rumenih, modrih in oranžnih barvah. Oblikovani so tako, da otrok lahko loči, kje je pripomoček varno prijeti in kje je nevarni del. Oblikovalki sta za omenjene pripomočke prejeli nagrado Bodum Design Award 2011.

A. Z.