Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Barbara Ravnjak: NOVA KUHINJA V NOVI HIŠKI

Srečna nagrajena zadnjega kroga naše spletne nagradne igre Načrt za novo kuhinjo je Barbara Ravnjak. Njeno prijavo so izbrali strokovnjaki salona Elementare, poleg brezplačnega 3D načrta kuhinje pa ji bodo v njihovem salonu nudili tudi osebno svetovanje.

Barbara je bila v svoji prijavi Nova kuhinja v novi hiški kratka in jedrnata. Zapisala je, da želi imeti v kuhinji poleg štedilnika, hladilnika in pečice, ki se že nahajajo v obstoječi kuhinji, še pomivalni stroj in mikrovalovno pečico. Posebnih želj ni imela in je tako načrt popolnoma prepustila strokovnjakom iz salona Elementare.

Strokovnjaki salona Elementare predlagajo sledečo rešitev:

Obstoječa kuhinja je zasnovana v obliki črke U, ki zaradi »razvlečenosti« delovne površine in oddaljenosti posamičnih shranjevalnih površin ni funkcionalna. Boljša zasnova v tem primeru je kuhinja z blokom visokih omar,  nizkimi elementi pod oknom in z otokom.

Trije visoki elementi so skriti v nišo iz knauf plošč. Tu se nahajajo hladilnik, zamrzovalnik in mikrovalovna pečica. Nad aparati je odprta niša, ki razbije masivni blok omar. Nad nišo so shranjevalne omarice, ki nadomestijo klasične, viseče kuhinjske elemente.

Pod oknom je dolg linijski pult s pomivalnim koritom, na nasprotni strani pa se nahaja kuhinjski otok s kuhalno ploščo, pečico in zajtrkovalnim pultom. Z dvema vzporednima pultoma je kuhinja veliko bolj obvladljiva in funkcionalna.

Kuhinja dobi s kombinacijo bele barve in lesa izrazito naraven videz. Stena nad pultom je oblečena v vodoodporno tapeto z motivom češnjeve veje, ki v ravno pravi meri poživi v osnovi zadržano kuhinjo.