Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Pomladna dekoracija doma: Sodobni pirhi

Okrašeni in pobarvani pirhi so postali skoraj obvezni del pomladne dekoracije, ki v času pred veliko nočjo polepša naše domove. Tako se ohranja nekaj tradicije, čeprav s precej sodobnega pridiha.

Poiskali smo nekaj primerov, kako lahko praznike izkoristimo za malo drugačno okrasitev doma, ko namesto klasičnega šopka cvetlic jedilno mizo krasi velikonočna dekoracija. To je odlična priložnost za malo lastne ustvarjalnosti. Potrebovali bomo nekaj cvetočih rastlin, lepo pobarvane jajčne lupine in spretne roke.

V vazo postavite eno ali dve še ne povsem razcveteli veji, najbolje s kakšnega sadnega drevesa, in nanju obesite nekaj obarvanih pirhov (arhiv Rosendahl).

V košarico, spleteno iz vejic, lahko položite nekaj potiskanih pirhov. Letos so modni napisi in srčki v rožnatem odtenku (arhiv Impressionen).

Živo rumen vintage stol je dekorativen že sam po sebi. Lahko pa postane mizica za dekoracijo, v kateri ne smejo manjkati ptički, upodobljeni na vazi ali kot samostojen okrasek. Za takšne vzorce poskrbijo proizvajalci porcelana, saj pogrinjke pogosto krasijo motivi cvetočih rastlin, metuljev, ptičev, vse skupaj pa vijuga med prikupnostjo in kičem (arhiv Rosenthal).

Včasih so preproste stvari najlepše: tri enake posode, napolnjene z različnimi okrasnimi predmeti. V eni so veje mačic, v drugi pirhi, v tretji živo rumeni okrasni kamenčki (arhiv Rosendahl).

Letos je vse v znamenju rožnate barve, ki so jo skupaj s svetlo modro razglasili za barvo leta. Če ste se odločili pirhe pobarvati v takšen odtenek, bo dovolj, če je zraven v vazicah le še nekaj belih cvetov (arhiv Impressionen).

Siv odtenek, črno-bela barvna kombinacija in napisi so priljubljeni pri modnih dodatkih za interier, zato ni nenavadno, da so lahko takšni tudi pirhi. Več skupaj jih lahko postavite na preprost pladenj v podobnem odtenku in dodate le kakšno pentljo za piko na i (arhiv Impressionen).

Aleksandra Zorko