Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Jure Eržen/Delo
Foto: Jure Eržen/Delo

Ikea kupila zemljišče v trgovskem centru BTC

Družba Triglav Upravljanje nepremičnin, odvisna družba Zavarovalnice Triglav, je danes z družbo Ikea Slovenija sklenila pogodbo o prodaji in ureditvi zemljišča na območju ljubljanskega trgovskega središča BTC. Celoten posel z Ikeo, ki bo na zemljišču zgradila trgovino, je brez DDV vreden nekaj manj kot 16,1 milijona evrov, so sporočili iz Triglava.

Ikea Slovenija je kupila približno 84.000 kvadratnih metrov zemljišča, od tega nekaj več kot 53.000 kvadratnih metrov od skupine Triglav, so sporočili iz zavarovalnice.

Ikea upa, da bodo začeli trgovino v Ljubljani graditi leta 2017, končali pa bi jo lahko leta 2018. Vrednost investicije bi lahko dosegla okoli 90 milijonov evrov.

K. Ž./STA