Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: arhiv podjetja Ikea
Foto: arhiv podjetja Ikea

Ikea iz prodaje umaknila dve leseni otroški igrači

Skandinavsko pohištveno podjetje je iz prodaje umaknilo bobnarske palice in lesena tolkala linije Lattjo, saj obstaja možnost, da kroglice, izdelane iz gume, na palicah odpadejo in posledično predstavljajo nevarnost za zadušitev otroka.

Ikea vse kupce omenjenih artiklov poziva, naj izdelek čim prej umaknejo iz dosega otrok ter vrnejo v katerokoli njihovo poslovalnico v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem, ne glede na to, v kateri trgovini so izdelek kupili. Vračilo je možno tudi brez računa, Ikea pa bo kupcem povrnila celotno kupnino.

Doslej sicer z omenjenima igračama še ni bilo prijavljene nobene nesreče, iz prodaje pa jih umikajo predvsem iz previdnosti, ki temelji na več poročilih zaposlenih v trgovinah. Čeprav sta bila oba izdelka testirana že pred prodajo in po zagotovilih proizvajalca rezultati izpolnjujejo vse veljavne standarde za igrače, se je pri naknadnem testiranju izkazalo, da kroglice iz gume, ki lahko odpadejo s palic, predstavljajo varnostno tveganje. Igrače iz omenjene serije so bile v vseh trgovinah skandinavskega trgovca naprodaj od 1. novembra lani.

K. Ž.