Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Jure Eržen/Delo
Foto: Jure Eržen/Delo

Ikea bo zemljišče v Ljubljani kupila še ta mesec

Upravni odbor Ikee je decembra potrdil projekt izgradnje centra v Ljubljani, ta mesec bodo kupili zemljišče, je na novinarski konferenci na temo Zelene prestolnice Evrope včeraj dejal župan Zoran Janković. "Postajamo zanimivi za največje vlagatelje," je poudaril.

Ikea je septembra 2014 z Mestno občino Ljubljana podpisala memorandum za izgradnjo trgovine v Ljubljani. Družba Triglav Upravljanje nepremičnin, odvisna družba Zavarovalnice Triglav, pa je marca lani s švedskim pohištvenim velikanom sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča na območju ljubljanskega BTC.

"Skozi plan smo sledili idejam v bistvu stroke, ker to lahko storimo, če vedo, kaj želijo in so pravi čas podali svoje pripombe," je povedal Janković, ki je dodal, da se je z Ikeo pogovarjal devet let. BTC sedaj letno našteje 21 milijonov kupcev, z Ikeo pa naj bi se to število povzpelo na 30 milijonov.

Janković je spomnil tudi na začetek gradnje hotela Intercontinental Ljubljana, prvi hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, ki ga gradi srbski holding Delta. Med večjimi investicijami bi bila lahko tudi investicija Slovenskih železnic in Mercatorja v logistični terminal na Letališki cesti, pojavljajo pa se tudi interesenti za lokacijo Šumi, in sicer za hotel s šestimi zvezdicami, je še naštel župan.

K. Ž./STA