Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Hladilnik po ameriško

V drugi polovici letošnjega leta bo tudi na slovenskem trgu na voljo hladilnik nekoliko večjih dimenzij, kot smo jih običajno vajeni. Podjetje Miele bo namreč tudi pri nas začelo prodajati hladilnik MasterCool, ki je bil najprej izdelan za ameriški trg.

Hladilnik, sestavljen iz različnih delov (hladilni, zamrzovalni, vinska klet), ki jih uporabnik sam izbere za svojo kuhinjo, je razkošne velikosti, in sicer v širino lahko meri do 90 cm, v višino pa 230 cm. Pri nas bo na voljo zamrzovalni del v širini 45 cm, hladilni pa 75 cm. Vgrajeno ima osvetlitev s halogenskimi lučmi, ki se prižigajo na senzor, police so izdelane iz materiala, ki je odporen proti praskam, na police v vratih hladilnika pa se lahko zloži do 150 kilogramov hrane in pijače.

Omenjeni aparat na drugih evropskih trgih prodajajo od leta 2008. Sicer je ameriški trg specifičen, kot pravijo v podjetju, tam velja rek "večje je boljše". Tudi če perejo enake količine perila v pralnem stroju, želijo imeti takega z večjim bobnom. V ameriških domovih je na primer zdaj modno imeti dva pomivalna stroja. V enega zlagajo umazano posodo, kjer jo tudi operejo. Potem posode ne zložijo v omarice, ampak v drugi pomivalni stroj, ki je bliže jedilni mizi.

Aleksandra Zorko
  • David Lepnik 18.03.2011 reply

    Vau, to pa so velike dimenzije. Sicer ga bo težko spraviti v kuhinjo, ampak bi vsekakor včasih prišel prav.