Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Mavric Pivk/Delo
Foto: Mavric Pivk/Delo

Sejem Dom pred vrati

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani bo od 8. do 13. marca gostilo največjo mednarodno sejemsko prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah. Na 55. sejmu Dom po vrsti se bo na 20.000 kvadratnih metrih razstavnih površin predstavilo 517 podjetij iz 32 držav. Prikaz novosti in tehnoloških trendov s področja gradbeništva in stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, notranje opreme, varovanja in urejanja okolice bodo vse dni dopolnjevala brezplačna svetovanja in predavanja strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK, Eko sklada in mreže energetskih svetovalcev ENSVET.

Prav ta so – poleg razstavljenih izdelkov, storitev in sejemskih ugodnosti zanje – privlačna za vse, ki prenavljajo, gradijo ali pa to načrtujejo. Na prireditvi se bodo poleg tega vrstile delavnice in predavanja, na katere vabijo izvajalce s področja gradbeništva, obrt­nike, upravnike, nepremičninske posred­nike in druge zainteresirane. Kot vsako leto bo Gradbeni inštitut ZRMK tudi letos podelil priznanja za izdelke ali storitve, ki odstopajo od povprečja – znak kakovosti v graditeljstvu. Lani sta ga prejeli domači podjetji, obe s področja stavbnega pohištva. Podjetje Jelovica okna, cenjeno po lesenem stavbnem pohištvu, je pridobilo poročila o preskušanju lastnih izdelkov v akreditiranem laboratoriju in pripravilo podrobnejša navodila za vgradnjo. Podjetje AJM pa je priznanje prejelo za montažo lesenega in PVC-stavbnega pohištva iz lastne proizvodnje.

Razstavljavci bodo zasedli vse dvorane Gospodarskega razstavišča in še tri montažne. Ugodnejše sejemske vstopnice so že v predprodaji. V prihodnji številki priloge, ki izide 9. marca, bomo predstavili izbor sejemske ponudbe, predavanj in opozorili na aktualne tematske sklope, namenjene obiskovalcem.

J. B.