Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Prvi center za sonaravno gradnjo

Privrženci sonaravne gradnje in uporabe naravnih materialov pri obnovi svojih domov v Sloveniji bodo odslej vse potrebne materiale, informacije in storitve lahko dobili na enem mestu, v prvem specializiranem Centru za sonaravno gradnjo v Sloveniji, ki so ga odprli v Šentvidu v Ljubljani.

Center je plod sodelovanja podjetja Gnezdo z družbo JUB. V njem bodo na voljo materiali in izdelki za okolju in zdravju prijazno gradnjo iz povsem naravnih surovin: zidne barve, olja in voski, ilovnati in apneni materiali za gradnjo ter naravni izolacijski materiali in leseni podi.

Ob odprtju centra so med drugim predstavili novo Jubovo blagovno znamko Nativa, ki vključuje linijo naravnih barv, naravne gradbene materiale ter storitve, ki jih bodo uporabniki lahko uporabili na področju sonaravne gradnje. ''Z obujanjem desetletja in stoletja starih receptur, ki so jih uporabljali spretni in izkušeni gradbeni mojstri, se JUB z novo blagovno znamko na neki način ponovno vrača k svojim začetkom,« je poudaril Sašo Kokalj, predsednik uprave JUB-H.

Center, v katerem so na voljo tudi izdelki priznanih tujih dobaviteljev, bo v prihodnje prepoznaven tudi kot informativno in izobraževalno stičišče izvajalcev in uporabnikov, ki bodo v njem osvajali različne tehnike gradnje in nanašanja barv, spremljali novosti in spoznavali materiale za sonaravno gradnjo.

''Ker je sonaravno povezano tudi s čim krajšimi transporti in lokalnimi surovinami, smo svoja naprezanja usmerili v slovensko proizvodnjo dosledno naravnih gradbenih materialov ter vzporedno razmišljali o  vzpostavitvi prodajnega centra, kjer bodo graditeljem lahko na voljo na enem mestu,'' je poudaril Anton Pugelj, direktor družbe Gnezdo.

Center, ki je namenjen tako zasebnim kot poslovnim graditeljem, bo odprt vsak delovnik od 8. do 18. ure, ob sobotah pa do 12. ure. Najdete ga na naslovu Štula 10 v Šentvidu v Ljubljani.

J. B.