Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Na ogled skoraj ničenergijska Lumarjeva hiša

To soboto, 16. septembra, si bo na Brdu pri Ljubljani mogoče ogledati skoraj ničenergijsko hišo Primus-E 137 podjetja Lumar.

Hišo iz skupine Avantgarde odlikujejo sodobno oblikovanje, racionalen tloris in energijska varčnost, ki ustreza zahtevam skoraj ničenergijskih hiš s porabo pod 10kWh/m2. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda, z vgrajenim sistemom prezračevanja z rekuperatorjem pa hiša izpolnjuje tudi pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleža uporabljene naravne izolacije je uvrščena v najvišji rang subvencij Eko sklada, leta 2013 pa je bila hiša izbrana celo med energetsko najučinkovitejše objekte v Sloveniji.

Ob dnevu odprtih vrat bodo obiskovalcem na voljo tudi strokovnjaki, ki bodo predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje, ogrevanje in prezračevanje ter odgovarjali na morebitna vprašanja. Za informacije iz prve roke pa bodo na voljo tudi lastniki hiše.

Ogled hiše je brezplačen, se je pa nanj potrebno predhodno prijaviti.

K. Ž.