Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Hiša Terra-R 131
Hiša Terra-R 131

Dan odprtih vrat dveh Lumarjevih hiš

Proizvajalec skoraj ničenergijskih hiš Lumar to soboto, 22. aprila, pripravlja dan odprtih vrat, kjer si bo mogoče ogledati dve hiši iz njihove ponudbe. Prvič bodo predstavili pritlično hišo Terra-R 131, ki jo odlikuje jasna delitev prostorov na odprt bivalni del in diskretno ločen spalni krak. Na ogled pa bo tudi hiša Primus-L 150, grajena v standardu skoraj ničenergijske stavbe s porabo pod 10 kWh/m2. Hiši bosta med 10. in 16. uro na ogled v Murski Soboti in Veliki Polani.

Hiša Terra-R 131

Pritlična hiša Terra-R 131 je namenjena družini z največ štirimi člani, ki od hiše pričakujejo funkcionalno notranjo ureditev in navezavo na zunanji terasni prostor. Koncept je zasnovan tako, da so bivalni in spalni prostori nanizani okoli osrednjega terasnega dela ali atrija, kar omogoča tako povezanost družine kot tudi zadostno mero individualnosti in diskretnosti. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda.

Hiša Primus-L 150

Hišo Primus-L 150 pa odlikuje sodobno oblikovanje, racionalen tloris ter visoka energetska varčnost, ki ustreza zahtevam standardov skoraj ničenergijske hiše s porabo pod 10 kWh/m2. Z vgrajenim sistemom prezračevanja hiša izpolnjuje pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleža uporabljene naravne izolacije (celuloza in lesna vlakna) je uvrščena v najvišji rang subvencij Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka voda-voda.

Ob dnevu odprtih vrat bodo obiskovalcem na voljo tudi strokovnjaki podjetja, ki bodo predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje pasivnih in nizkoenergijskih hiš ter odgovarjali na vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki bodo podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v nizkoenergijske in pasivne hiše. Na obeh lokacijah pa bodo na voljo tudi lastniki hiš, ki bodo iz prve roke predstavili svoje izkušnje z gradnjo doma.

Ogled hiš je brezplačen, se je pa nanj potrebno prijaviti

K. Ž.