Semenski krompir v zabojčkih

16. 3. 2012 | Besedilo: Julijana Bavčar

krompir, sorte

Za vrtičkarsko pridelavo krompirja so primerne predvsem zgodnje sorte, s katerimi je mogoče prehiteti pojav krompirjeve plesni, za poznejšo pridelavo pa sorte, odporne tako na to bolezen kot na krompirjeve virusne bolezni. Da bi se prilagodili potrebam malih pridelovalcev, so v Semenarni Ljubljana poleg standardnih pakiranj pripravili tudi manjše zabojčke semenskega krompirja, v katerih je ta že pripravljen za nakaljevanje. Semenski krompir se v njih prodaja glede na namen uporabe.

Tako je mogoče v njihovih prodajnih centrih in na drugih prodajnih mestih dobiti trikilogramske zabojčke zgodnjega kifelčarja, krompirja za ekološko pridelavo, za cvrtje in pečenje, za kuhanje in praženje, za pripravo solat in zgodnji krompir, primeren tako za solate kot cvrtje in pečenje.

Sicer pa so se pri tem podjetju v ponudbi semenskega krompirja v pretežni meri usmerili na novejše slovenske sorte, ki so jih razvili na Kmetijskem inštitutu Slovenije (bistra, pšata, KIS mirna, KIS mura, KIS sora in kresnik, vse razen kresnika so odporne proti krompirjevemu virusu Y), in na novosti, primerne za naše rastne razmere. Med njimi so tri nizozemske sorte (everest, ramos, il mundo) in dve nemški (natascha, toscana). Poleg njih sta v ponudbi še poznani sorti adora, ki sodi med najzgodnejše, in pri Slovencih najbolj razširjeno sorto desiree z rdečo kožico in svetlo rumenim mesom. Več o lastnostih opisanih sort lahko preberete na spletni strani Semenarne Ljubljana.

Druge prispevke, povezane s sajenjem krompirja, poiščite na naši spletni strani v rubriki Vrt in živali.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE