Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Spirit podelil nagrade za najboljše lesene gradnje

Agencija Spirit je včeraj podelila nagrade za najboljše lesene gradnje v letu 2016. V kategoriji stanovanjske stavbe sta nagradi prejela Studio Pikaplus in SoNo arhitekti, v kategoriji javne stavbe je slavil arhitekturni biro Ravnikar Potokar, v kategoriji poslovno-industrijski objekti pa podjetje Lamo, so sporočili iz Spirita.

Studio Pikaplus, ki se ukvarja z arhitekturnim projektiranjem, je nagrado prejel za objekt Lesena hiša in SoNo arhitekti za objekt Hiša M. Arhitekturni biro Ravnikar Potokar je nagrajen za objekte v naravnem rezervatu Škocjanski zatok in podjetje Lamo za poslovno-skladiščni objekt G3 spirits, so še sporočili.

Podeljena so bila tudi posebna priznanja za dosežke na področju lesene montažne gradnje v Sloveniji, ki so jih prejeli Marles hiše Maribor, Friderik Kager in Lumar IG.

Agencija Spirit je junija letos objavila Javni natečaj za izbor naj lesene gradnje 2016, s katerim je želela spodbuditi arhitekte, naročnike in izvajalce k uporabi lesa, obenem pa jih povabiti k raziskovanju sodobnih arhitekturno-oblikovalskih načel, so še zapisali.

Strokovna komisija, sestavljena iz uglednih strokovnjakov s področja arhitekture, trajnostnega gradbeništva in učinkovite rabe energije ter lesarstva, je izbirala med 45 prijavljenimi lesenimi objekti, zgrajenimi v zadnjih petih letih.

Spirit je prvi tovrstni natečaj objavil leta 2013.

K. Ž./STA