Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Roman Šipić/dikumentacija Dela
Foto: Roman Šipić/dikumentacija Dela

Prvič podeljeni znaki odličnosti v gradbeništvu

Po obsežnih pripravah je Sekcija gradbincev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije konec prejšnjega leta in januarja letos izvedla postopke za ocenjevanje in podelitve prvih Znakov odličnosti v gradbeništvu. Glede na dosežene rezultate se podeljujejo bronasti, srebrni in zlati znaki odličnosti. Zlati znak je prejelo podjetje Stane d.o.o. iz Mežice.

Srebrne znake so prejeli: Marjan Borovnik s.p. iz Vitanj, Proslik d.o.o. iz Pesnice, Jože Mehle s.p. iz Šmarja-Sap, Jožef Kodrič s.p. iz Leskovca, GP KERAS d. o. o. iz Ljubljane, Stipanič skupina Andreja Stipanič s.p. iz Ljubljane in Splošno mizarstvo Dušan Fidler s.p. iz Maribora. Bronasti znak sta prejela: Ivagrad  d.o.o. iz Sežane in EVROMOJSTER d.o.o. iz Ljubljane.

Podjetja se ocenjujejo celovito, po načelih poslovne odličnosti: del presoje je osredotočen na vzpostavljene dejavnike v podjetju oziroma način poslovanja, drugi del pa na rezultate, ki jih dosega podjetje. Znak odličnosti v gradbeništvu zagotavlja, da podjetja - dobitniki teh znakov poslujejo po uveljavljenih načelih trajno uspešnega delovanja, da ustvarjajo uspešno prihodnost in ohranjajo uspešne (poslovne) rezultate z dodano vrednostjo za svoje kupce, okolico  in dobavitelje. Podjetja - dobitniki na visoki ravni spremljajo poslovno okolje,  prepoznavajo tveganja in priložnosti, se agilno odzivajo na spremembe v okolici, uspehe dosegajo z nadarjenostjo zaposlenih, spodbujanjem ustvarjalnosti ter inovativnosti in skrbijo za pozitivne vplive na družbo in okolje.

Znaki odličnosti so bili podeljeni v sklopu strokovnega druženja gradbenikov 29. januarja v Termah Zreče.

Julijana Bavčar