Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: arhiv Gospodarskega razstavišča
Foto: arhiv Gospodarskega razstavišča

55. sejem Dom odprt vse do nedelje

Vrata danes v Ljubljani odpira že 55. sejem Dom, največji specializirani mednarodni sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah. 545 podjetij iz 32 držav bo predstavilo novosti in zadnje trende s področij gradbeništva in stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike. Sejem bo odprl predsednik republike Borut Pahor.

Strokovni program bo postregel s številnimi posveti in predavanji. Pripravila sta jih Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža ENSVET - Eko sklad. Prvi pokriva strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. Nasveti in predavanja so na voljo vsak dan od 10. do 18. ure.

Posebej vabijo na dva strokovna posveta, in sicer o celoviti prenovi stavb kulturne dediščine med teorijo in prakso ter o prenovi stavb, tudi po skoraj nič-energijskih merilih.

Strokovni in neodvisni nasveti arhitekta bodo v pomoč tistim, ki načrtujejo gradnjo ali prenovo hiše ali stanovanja. Podajali bodo strokovna mnenja tako v oblikovalskem, arhitekturnem, tehničnem kot tudi v finančnem smislu.

Strokovnjaki bodo skušali odgovoriti tudi na vprašanje s čim se najbolj splača ogrevati, posvetili se bodo izzivu ravnih streh, njihovi hidroizolacijo in toplotni zaščiti, soočili pa se bodo tudi z izzivom, kaj je dobro vedeti preden naročimo okna.

V okviru predavanja in predstavitve spletne aplikacije bo s praktičnimi primeri predstavljena nova generacija nevtralnega svetovalca, ki nudi brezplačno in preprosto preverjanje prihrankov energije v gospodinjstvih.

Sejem bo odprt od danes do sobote od 10. do 20. ure, v nedeljo pa do 18. ure.

K. Ž./STA