Sejem Narava – zdravje: Eksperimentirajte z ekologi

15. 11. 2014 | Besedilo: Ba. P.

Ekologi brez meja

Na sejmu Narava – zdravje, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubjani, svoje delovanje predstavljajo tudi Ekologi brez meja. V ospredju je njihov projekt Volk sit, koza cela, s katerim si prizadevajo za Slovenijo brez zavržene hrane in ki ga poskušajo prek različnih dejavnosti približati čim večjemu številu ljudi. Tudi danes popoldne, denimo, bodo na njihovem razstavnem prostoru (A2/kocka) eksperimentirali.

Obiskovalci sejma Narava – zdravje bodo lahko na razstavnem prostoru Ekologov brez meja med 16. in 18. uro po lastni presoji in znanju razporedili živila v hladilniku. Ekologi jih bodo pri tem opozorili na morebitne napake in jih poučili o najboljšem načinu shranjevanja hrane, ki prispeva k zmanjšanju količine zavržene hrane.

Zelenjava, ki jo kupimo na tržnici ali v trgovini, je pogosto trdno povezana v šope, tako da posamezni kosi, listi ali veje ne odpadejo. Ko pridemo domov, je z zelenjave priporočljivo odstraniti trakove oziroma vrvi, s katerimi je povezana, saj ji tako omogočamo dihanje, pravijo v društvu Ekologi brez meja. Pravi izziv je tudi shranjevanje sadja. Banane, na primer, ni dobro pustiti v šopu, ker bodo tako hitreje dozorele. Na pultu bodo zdržale dva do tri dni, v hladilniku pa do enega tedna. Več o pravilnem shranjevanju sadja in zelenjave ter o zamrzovanju živil (z obema načinoma lahko preprečimo ali vsaj občutno zmanjšamo količino zavržene hrane v gospodinjstvu) najdete na tej povezavi.

Seznam in urnik pestrega dogajanja na letošnjem sejmu Narava - zdravje, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal do jutri, najdete v tem dokumentu.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE