Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Leon Vidic/Delo
Foto: Leon Vidic/Delo

Preberite, če imate doma plinski štedilnik Bosch

Podjetje BSH Hišni aparati je izdalo varnostno obvestilo za plinske kuhalne aparate Bosch, proizvedene med avgustom 2006 in oktobrom 2011. Lastnike tovrstnih štedilnikov pozivajo, naj preverijo, ali je njihov aparat del tega varnostnega ukrepa. Pri omejenem številu aparatov namreč obstaja možnost, da imajo poškodovane plinske priključne pritrdilne elemente, zato lahko pride do uhajanja plina in v zelo redkih primerih celo do nevarnosti eksplozije.

V Sloveniji imajo omenjeno napako plinske kuhalne plošče z gumbi na desni strani in prostostoječi plinski štedilniki.

Lastnikom gospodinjskih aparatov s to napako svetujejo, naj takoj izklopijo dovod plina do aparata in tega ne uporabljajo do zamenjave priključnega pritrdilnega elementa. Podjetje Bosch bo sicer vsem lastnikom aparatov s to napako zagotovilo brezplačno zamenjavo priključnih pritrdilnih elementov, ki jo bo serviser opravil na domu lastnika.

Ali je na seznamu tudi vaš aparat, lahko preverite na spletni strani https://www.gascookingsafety.com/sl-si ali pokličete na telefonsko številko 01/5830700, kjer se lahko dogovorite tudi za popravilo oziroma zamenjavo priključnih pritrdilnih elementov.

K. Ž.
  • Rick 20.02.2017 reply

    Spet je mimo tista časovna perioda, ko se (predimenzionirana) služba za ta namen mora "potrditi". Raje sigurno Bosch kot Gorenje. Imam bogate izkušnje.