Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Izšel je novi Deloindom+: Lesene hiše so prihodnost

Peto letošnjo številko revije Deloindom+ smo odeli v naravni material. Osrednja tema tokratne številke, ki je pri prodajalcih časopisov na voljo od 21. septembra dalje, so lesene hiše.

Iz vsebine:

10 oblikovalskih: Pripravili smo izbor oblikovalskih izdelkov, ki bodo predstavljeni na letošnjem 23. bienalu oblikovanja (BIO 23).

5 jesenskih: Inspiracijo smo tokrat našli v barvitem in romantičnem letnem času, ki je pred nami.

Samo eden: Med brskanjem po stojnicah ustvarjalnega festivala ARTish v središču Ljubljane, smo odkrili ljubka lesena obešala woodki za drobnarije vseh vrst Nine Krč.

Koščki življenja: Svojo umetniško zgodbo prefinjenih ilustracij je z nami delila blogerka in avtorica rubrike Alkemist v Delovi prilogi Polet Meta Wraber.

Simpatije iz supermarketa: Med nakupovanjem vas pot včasih zanese tudi h kotičku z gospodinjskimi pripomočki. Za vas smo poiskali najboljše.

Notranjost: Predstavljamo zračen, robusten in fleksibilen loft, ki je nastal v eni izmed berlinskih starih tovarn. V njem skupaj z dvema otrokoma domujeta arhitekta Milena Monsse in David Ruić.

Ob prenovljenem BIO 23: Ena najstarejših oblikovalskih razstav v Evropi letos dobiva malce drugačno podobo. Na letošnjem 23 BIO, ki so ga zaupali kustosinjama Margriet Vollenberg in Margo Konings, bodo ob zlati medalji prvič podelili tudi finančo nagrado.

Na obisku: Tik pred odhodom na teden oblikovanja v London smo obiskali slovensko oblikovalko Niko Zupanc, ki se bo v angleški prestolnici predstavila z instalacijo Češnjev sadovnjak (The cherry orchard).

Kopalnice: Popolno sprostitev v zavetju intimne oaze. Dovršene kopalnice in kopalniška oprema ne služi več le za umivanje in prhanje, kar dokazujejo tudi razstavljalci letošnjega mednarodnega sejma kopalniške opreme v Bologni.

Lesene hiše so prihodnost: Dr. Manja Kuzman Kitek razkriva, da se les, ki ga vidi predvsem kot slovenski nacionalni material, vrača v slovensko stavbarstvo.

Pogovor o lesni gradnji: Obiskali smo arhitektko Jasna Starc, ki je za svojo družino načrtovala leseno in pasivno hišo, sedaj pa jih snuje tudi za druge.

Pogled v preteklost: v tokratni številki smo se poklonili lesu, pod drobnogled vzeli njegovo uporabo od pamtiveka dalje in vplivu na različne kulture.

Kozolec in hiška na drevesu: Z veliko posluha in ljubeznijo prenovljena kozolec in hiška na drevesu v Zgornji Savinjski dolini nudita domače in toplo bivanje.

Preprosto prijetno: Predstavljamo razgibano arhitekturno zasnovo lesene skeletne hiše Marka in Barbare Pogorevc.

Povezana z naravo: Malce izven ljubljanskega mestnega vrveža si je par uredil leseno montažno hišo v naravnih materialih in barvah in izpolnil svojo dolgoletno željo.

Seznam želja je romal v koš: V objemu narave, s pogledom na Horjulsko dolino in gričevje, si je mlad par usvaril prijeten dom, v katerem prevladujejo naravni materiali, predvsem les.

Barvite sopotnice jeseni: Jesensko paleto barv dopolnjujejo cvetlice v bogatih barvah zlata, srebra, brokata in čokolade.

Zadnja beseda: Arhitektka Katarina Hostar iz prve roke piše o sodobni lesni gradnji.

Revijo Deloindom+ lahko naročite v e-trafiki in po telefonu 080/1199 ali 01/47 37 600, kupite pa jo lahko pri vseh večjih prodajalcih časopisov.