Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Po nakupih: Barva leta - pomladno zelena

Letošnje leto bo v znamenju živahne pomladno zelene barve – odtenka, ki ga je navdihnila zgodnja pomlad, ko se narava začenja prebujati iz zimskega počitka. To so decembra napovedali v družbi Pantone, ki vsako leto razglasi barvo leta in tako narekuje tudi smernice v notranjem oblikovanju in modi. Svetlo zelena (greenery) bo nadomestila nežno rožnato (rose quartz) in svetlo modro (serenity), ki sta zaznamovali preteklo leto.

Pomladno zeleni odtenek je priljubljen za drobne kuhinjske dodatke, vaze, okrasne sklede, pa tudi pri tkaninah pogosto poživlja pomladno-poletne kolekcije. Poda se tako k nevtralnim barvam kot k živahnejšim. Pri družbi Pantone pravijo, da ga lahko kombiniramo tudi s pastelnima barvama iz preteklega leta ter s kovinskimi odtenki. Poiskali smo nekaj primerov pomladno zelene barve na pohištvu in dodatkih za dom.

Aleksandra Zorko