Spletna mesta Dela d.o.o., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si, micna.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Foto: Jure Eržen/dokumentacija Dela
Foto: Jure Eržen/dokumentacija Dela

Delavnica za otroke in filmi o arhitekturi

V soboto, 20. januarja bo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) potekala delavnica za otroke Ptice v mestu - papirna plastika, dva dni kasneje pa bo potekala razglasitev rezultatov natečaja za snemanje pet minutnih kratkih filmov o Plečnikovi arhitekturi z ogledom filmov.

Na delavnici Ptice v mestu – papirna plastika, ki se bo pričela ob 11. uri, se bodo otroci spoznali s številnimi mesti, ki so zrasla na tleh Jugoslavije ter o pomenu javnih trgov, parkov, ulic in drugih odprtih prostorov, ki dvigajo kvaliteto življenja. Spoznali bodo tudi najrazličnejše ptice, ki domujejo v mnogih mestnih parkih in vrtovih. Delavnica je brezplačna in primerna za otroke od 5. leta starosti dalje.

V ponedeljek, 22. januarja prav tako ob 11. uri pa bo v prostorih MAO potekala javna razglasitev in predvajanje filmov natečaja filmov o Plečnikovi arhitekturi, ki so jih posneli učenci in dijaki slovenskih šol. Ob 140. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika je MAO razpisal natečaj za snemanje pet minutnega kratkega filma o arhitektovem delu, s katerimi so želeli gledalcem približati arhitekturo kot prostor, ki je izredno živ in dinamičen.

Na razglasitvi bo strokovna žirija, ki jo sestavljajo producent Zavoda ARK -  inštituta za arhitekturo in kulturo, pisec o arhitekturi in urednik Jeff Bickert, režiser in scenarist Damjan Kozole, režiser, scenarist in montažer ter prejemnik številnih nagrad Amir Muratović in  kustodinja za arhitekturo in oblikovanje v MGML Ana Porok, ki se ukvarja z urejanjem, dokumentiranjem in pridobivanjem gradiva o življenju in delu arhitekta Jožeta Plečnika, podelila nagrade, sledil pa bo ogled filmov.